• Preston Crowmarsh
  • Preston Crowmarsh
  • Preston Crowmarsh
  • Preston Crowmarsh

Preston Crowmarsh

Preston Crowmarsh, Oxfordshire

Client
Mr. & Mrs. Mawrey

The client's brief was to provide a modern replacement house on a site adjacent to the River Thames which would make better use of the site and accommodate their particular needs.
The concept was for a central spine wall to serve as a bookcase, running the length of the house with functional rooms to the street side and living spaces to the river view.
The new house maximised the view of the river and embraced modern technologies to reduce the impact on the local and global environment.
The design satisfied the Environment Agency and Green Belt requirements.


  • Yours was a brilliant and innovative design. Thank you so much for being the ideal architect – kind, receptive, ingenious and inspired. It really has been a great pleasure working with you.
    - Richard Mawrey  |  Owner